Irkçılık ve Empati Üzerine Çekilmiş Efsane Film ''Özgürlük Yazarları''


Özgürlük Yazarları
    Richard LaGravenese’nin 2007’de yönetmenliğini üstlendiği ‘Özgürlük Yazarları’ filmi, Erin Gruwell adındaki bir öğretmenin ‘Freedom Writers Diary’ isimli biyografik kitabından uyarlanmıştır. 

Tür: Gençlik, Drama 
Süre: 2 Saat 3 dakika 
Ülke: Amerika
    Oyuncular: Hilary Swank (Erin Gruwell) , Scott Glenn (Steve) , Imelda Staunton (Margaret) , Patrick Dempsey (Scott) 

Teknik Ekip: Yönetmen-Senarist (Richard LaGravenese) , Yapımcı (Danny DeVito - Michael Shamberg - Stacey Sher)
    Konusu: Genç ve idealist bir kadın öğretmen olan Erin, yeni geldiği okulda farklı ırklara ve farklı sorunlara sahip öğrencilerine, kendi yöntemleriyle onları girdikleri bataklıktan çıkartmaya çalışır. Zaman içerisinde de onlarla iletişim kurmayı başaran Erin, öğrencilerin kendi hikayelerini bir deftere yazmaları ve bunu da birbirleri ile paylaşmaları konusunda cesaretlendirir. İşte bu notlar, empatik bir şekilde hayata tutunmalarını sağlayan bir araca dönüşür.
    Yazardan: Irkçılık ve empati üzerine çekilmiş en başarılı yapıtlardan biri ile karşınızdayım. Öğretmen ve öğrenci ilikilerini anlatan filimleri her zaman çok sevmişimdir. Çünkü bizlere vereceği çok dersler vardır.
   Benim filmde en sevdiğim sahne; farklı ırklardan ve farklı sorunlar yaşayan öğrencilerin, empati yapmalarını sağlayan çizgi oyunu oldu. Bu oyunla öğrenciler yaşadıkları bir çok sorunun yalnızca kendileri tarafından yaşanmadığını, herkesin kendince bir takım sorunlara sahip olduğunu anlamış oldular.
Maalesef ırkçılık diye bir kavram var ve en büyük problemlemlerimizden biri olmaya da devam ediyor. Bir dünya barışı yaşanması dileğiyle diyerek bu filme 10/10 veriyorum.

 Sağlıcakla kalın…
“Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.” Malcolm X

Titanik Filmi
Yerdeki Yıldızlar Filmi
Ayla Filmi

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fatime Zerya Önler ile Röportaj

FİLM TAVSİYELERİ

Kitaplarıma Ulaşmak İçin