Bir Gemi Faciası ''Titanik'' Filmi

Titanik
James Cameron'ın yönetmenliğini üstlendiği ve 1997 yılında yayımlanan film, 14 Nisan 1912 gecesi bir buz dağına çarpıp sulara gömülen RMS Titanic ismindeki yolcu gemisinin gerçek hikayesinden esinlenmiştir. Bu olay 1.514 kişinin ölümüyle sonuçlanmış ve en büyük deniz felaketlerinden biri olarak tarihe geçmiştir. 

Tür: Epik, Felaket, Romantik 
Süre: 195 dakika 
Ülke: Amerika
Oyuncular: Leonardo DiCaprio (Jack) , Kate Winslet (Rose) 

Teknik Ekip: Yönetmen-Senarist (James Cameron) , Yapımcı (James Cameron - Jon Landau)
Konusu: Titanik adlı dev geminin Avrupa’dan Amerika’ya yapmış olduğu ilk yolculukta, genç bir ressam olan Jack ile nişanlısı ve annesiyle birlikte yolculuk eden Rose adlı genç bir kız da vardır. İki genç şans eseri tanışır ve aralarındaki sınıf farkına aldırmaksızın birbirlerine duygusal bağlamda yakınlaşırlar. Yola çıkılmasından dört buçuk gün sonra, 14 Nisan 1912'de Titanic bir buz dağına çarparak yaklaşık 2 saat 40 dakika sonra sulara gömülür.
Yazardan: Filmin gerçek bir hikayeden esinlenmiş olması yani bu olay örgüsünün bir zamanlar gerçekte yaşanmış olması nasılda ürpertici değil mi? Gerçek olayların beni her zaman derinden sarstığını belirtmiştim ve bu film de beni fazlasıyla düşündürmeye itti.

Titanik filminin en sevdiğim sahnesi: Gemi batmaya başlamasına rağmen müzisyenlerin çaresizce, insanları rahatlatmak adına keman çalmayı sürdürmesi oldu. Ayrıca paranın hiçbir işe yaramaması da ayrı bir çarpıtıcı nokta.
Bu arada fazlasıyla merak ettiğim bir konu var.
‘Neden felaketlerin çoğu gece vakti yaşanır?’
Sanki gece, felaketleri kendine saklamak istermiş gibi. Bu konuda benimle aynı fikirde olamayabilirsiz ama ben ne zaman garip ve ürkütücü bir olaya denk gelsem her daim gece yaşandığını farkettim. 

Gerçekteki Titanik gemiyle ilgili ilginç bir olaydan bahsetmek istiyorum. Normal şartlarda gemide 2224 yolcu olmasına rağmen gemiye yalnızca 2223 yolcu binmiştir. Gemiye binmeyen bu bir kişi Türk doktor Besim Ömer Akalın’dır. Kötü hava şartlarından dolayı gemiye yetişemeyerek hayatta kalmıştır.
Filmin Titanik faciasını çok iyi yansıttığını düşünüyorum. Gerek bir çok alanda aldığı ödüllerle gerek oyunculuğunu iyi bildiğimiz DiCaprio’nun yapıtta yer almasıyla ve gerekse filmin müziğiyle kendinizi tarihe yolculuk yapmış hissine kapılarak sıkılmadan izleyeceğiniz harika bir başyapıt. 

 Not: +18 sahneleri içermektedir. 

 Sağlıcakla kalın…

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fatime Zerya Önler ile Röportaj

FİLM TAVSİYELERİ

Kitaplarıma Ulaşmak İçin